Det fina med svengelska

I går var min mammas tremänning och hälsade på hemma hos oss. Eftersom jag och Malin precis bokat resa till Kreta blev det givetvis diverse resehistorier som drogs.
Hon berättade bland annat om när hon som ung skulle resa till Spanien med en kompis. På transferbussen till hotellet råkade de ut för en oerhört informativ reseledare och eftersom de skulle av näst sist fick de höra oerhört många gånger att de skulle be att få lägga in värdesakerna i värdefack, och detta hette safetybox på engelska, safetybox, kom i håg det allesammans manade den här reseledaren. För mammas tremänning och hennes kompis blev det här bara roligare och roligare ju mer de smuttade ur fickpluntan de hade med sig och när de klev av bussen vid hotellet på kvällen var det ivrigt fnittrandes och härmandes av denna reseledare "kom nu ihåg, saaafetybooox, hahaha"
I vilket fall som helst, de tog sig upp på rummet, piffade upp sig och gjorde sig redo att dra ut på stan. Väl nere i foajen frågar kompisen oroligt, "du fixar väl det här nu?" Oh ja, det skulle inte vara några problem sa hon och viftade undan håret och går fram till receptionisten som är en äldre herre, och säger självsäkert, "Can you please help me, I need a fack"
Receptionisten tittar konstigt på henne innan han brister ut i skratt och frågar om det inte är en safety-box hon ska ha...
kompisen står bakom och garvar halvt ihjäl sig, men tremänningen fattar ingenting förrän hon frågar kompisen vad hon sagt...

Ja, nu har ni ett bra exempel på varför man ska prata ett språk i taget, annars kan det bli jämt liiite fel;)



/E

Kommentarer
Postat av: N I C O L E

ja visst är dom :D Kul ide att man får designa själv :D

2008-08-08 @ 18:15:31
URL: http://kiwiz.blogg.se/
Postat av: Tobias

svar: du kmr få det asnice :D

2008-08-08 @ 19:00:31
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: Jakob (svar)

Svar till Malin: Tack så mycket! :)



2008-08-08 @ 19:25:17
URL: http://detvarmindag.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0